• Olympiády v nemeckom jazyku
          • Olympiády v nemeckom jazyku

          • Posledný novembrový týždeň prebehlo na našej škole školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku v kategórii 2A (1. – 2. ročník) a 2B (3. – 5. ročník). Žiaci, ktorí sa v jednotlivých kategóriách umiestnili na 1. a 2. mieste postupujú do okresného kola.

            VÝSLEDKY ŠKOLSKÉHO KOLA:

            Kategória 2A:

            1. miesto Daniela Weinbergerová, II. B
            2. miesto Tamara Kovácsová, I. C
            3. miesto Lucia Mačangová, II. A

            Kategória 2B:

            1. miesto Ela Sabolová, V.SA
            2. miesto Peter Popadič, IV. D
            3. miesto Miroslav Repovský, III.A

          • DEBATNÝ KLUB

          • Veľmi nás teší, že sa na našej škole začalo dariť debate. Cez víkend 17. - 19. novembra naplnili priestory našej školy debatéri z celého Slovenska v rámci KOŠICE SCHOOLS DEBATING COMPETITION 2017 a priniesli k nám okrem kvalitnej debaty aj kvalitnú angličtinu, čím inšpirovali niektorých našich študentov, aby sa na nej v budúcnosti aktívne zúčastnili.

            Zároveň prebieha registrácia nášho vlastného debatného klubu - DK Park mládeže, ktorý úspešne začal svoju činnosť pod vedením skúsených debatérov - Riša Rybára a Sašky Geročovej.

            Prajeme všetkým veľa dobrých argumentov!

        • Košice Schools Debating Competition 2017
          • Košice Schools Debating Competition 2017

          • 17. - 19. novembra 2017 bude naša škola hostiť anglický debatný turnaj: Košice Schools Debating Competition 2017. Debatovať sa bude vo formáte World Schools Debating Competition (WSDC) na pripravovanú tézu: "THW ban academic tracking in pre-university education"

        • Diplomatka z USA prednášala na našej škole
          • Diplomatka z USA prednášala na našej škole

          • V stredu 8. novembra navštívila naše gymnázium pani Ema D. Woodward z veľvyslanectva USA na Slovensku s prednáškou o práci diplomatky. Predstavila našim študentom Boston ako svoje rodné mesto i svoju cestu k štúdiu diplomacie a zahraničných vzťahov. Besedy sa zúčastnili žiaci anglickej bilingválnej triedy a tried s rozšíreným vyučovaním anglického jazyka. Moderovala Júlia Vančišinová z I.AA. Pani Eme D. Woodward sa naša škola veľmi páčila a tešíme sa, že vyjadrila ochotu pokračovať v ďalšom rozvíjaní spolupráce veľvyslanectva USA s našou školou.

        • Imatrikulácia
          • Imatrikulácia

          •      7. novembra zavítali do  Domu umenia pekné slečny a nádejní mládenci - čarodejníci, kúzelníci, veštice a iné rozprávkové bytosti. Konala sa tam totiž slávnostná udalosť – oficiálne uvádzanie prvákov do cechu študentov GPM, kúzelníckej školy Parkfort. Svojou prítomnosťou nás poctilo aj vedenie školy – ctení majstri teoretickej a praktickej mágie.

                 Potom ako prváci dôstojne obstáli skúšky, pripravené pre nich študentmi druhého ročníka, boli pohostení kaktusovým džúsom a sladkosťami a obdarení osobným talizmanom.  Školská dozorná rada prečítala dekrét, ktorý prváci podpísali a  zaviazali sa ho počas celého štúdia rešpektovať a plniť.

                 Po koncertnom programe druhákov sa rozvírila voľná  zábava – tancovalo sa vo veľkom! Naši bývali študenti Michal Maňko a Michal Obšatník zaznamenali celu udalosť na kamery, okrem toho zriadili aj fotobunku, kde sa každý mohol odfotiť na pamiatku.

                 Konala sa aj tradičná tombola, z ktorej približne 20 šťastlivcov si odnieslo pekné ceny, napríklad, poukážky do kníhkupectva a do parfumérii, kozmetické balíčky, počítačové hry, anglické učebnice,  suveníry, tričká , a ako ináč, hlavnú cenu – vodičský preukaz. Ako každá akcia na našom gymnáziu, aj táto imatrikulácia sa vydarila, študenti a učitelia sú spokojní. A my kráčame ďalej, dopredu, kde nás čakajú nové výzvy , ktoré spolu vždy zvládneme.  

            M. Gribushina

        • Halloween party
          • Halloween party

          • Posledná októbrová streda sa v našom gymnáziu niesla v znamení strašidiel, duchov a záhad. Študenti prvého a druhého ročníka pod vedením profesorov pracovali tradičných "Halloweenskych aktivitách" ako "Výroba strašidelnej dekorácie", "Ozdobovanie koláčov a muffinov", "Vyrezávanie tekvíc" a "Písanie hororových príbehov". V takejto atmosfére nechali popustiť uzdu svojej fantázie a vytvorili jedinečné diela, ktoré samozrejme nezostali bez odmeny. Ich počiny boli riadne zaznamenané, sledované a nakoniec vyhodnotené v každej kategórii. S vyhodnotením tekvíc pomohli svojim hlasovaním tretiaci, ktorý si našli čas a prišli ohodnotiť umelecké diela zvečnené v tekviciach.

            Výber tých najlepších bol samozrejme ťažký, ale nakoniec vyhrali tieto triedy:

            • Za najlepšiu tekvicu: 1. AA
            • Za najlepšie koláče/tortu: 2B  (tortou, ktorá bola mrazivo realistická)
            • Za najlepšiu dekoráciu v triede: 1.SB (dekoráciami, ktoré lákali do triedy už z chodby)
            • Za najlepší hororový príbeh: 1.AA (príbehom s reálnymi postavami odohrávajúcom sa v našej škole)

            Víťazom patrí samozrejme gratulácia a triedam, ktoré nevyhrali patrí uznanie za snahu a dobre odvedenú prácu.

        • Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu
          • Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu

          • Naša škola sa každý rok zúčastňuje podujatia – workshopu pre základné školy „Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu,“ ktoré sa uskutočnilo 24. – 25.10.2017 v priestoroch SOŠ Ostrovského 1 v Košiciach.

            Naši žiaci podávali  informácie o možnostiach štúdia na našej škole, o poznávacích zájazdoch do zahraničia a mnohých aktivitách, ktoré sa na našej škole realizujú.

            Veľmi nás potešilo, že záujem žiakov základných škôl o našu školu bol veľký.

            Workshop pre ZŠ organizačne zabezpečila Mgr. Iveta Nemcová so žiakmi III.SB triedy

        •  NOC VÝSKUMNÍKOV
          • NOC VÝSKUMNÍKOV

          • 29. 9. 2017 sme sa zúčastnili veľmi zaujímavej a poučnej akcii - „NOC VÝSKUMNÍKOV“. V tento deň sme síce neboli v škole, no aj napriek tomu sme sa dozvedeli veľa nového. Mali sme možnosť pozrieť si vedecké stánky a prezentácie z regionálnych univerzít. Každý stánok bol  zaujímavým niečím iným a každého z nás zaujali rôzne informácie.

            Jedných zaujal spánok „S ďalekohľadom na cestách“, kde nám ukázali fotografie galaxií, ako vyzerá čierna diera, porozprávali nám o Mliečnej ceste ,...alebo stánok“ Nevedko v krajine masmédií“, kde sme si mohli vyskúšať dabing, prácu s kamerou,...alebo stánok “Prechádzaj sa vo svojom byte“, kde študenti zo Stavebnej fakulty TU v KE vytvorili program, podľa ktorého si vieme vo virtuálnej realite pozrieť ako chceme mať zariadený byt. No nemožno nespomenúť  stánok experimentálnej fyziky, ktorý bol zameraný hlavne na tekutý dusík. Najväčší záujem tu vzbudzoval malý vláči, ktorý sa pohyboval po oválnej koľajnicovej dráhe a to bez toho, aby sa jej dotýkal. A bolo toho tu oveľa ,oveľa viac.

            Veríme, že aj budúci rok sa zúčastnime tejto super akcie, ktorá nám nie len rozšírila naše obzory v oblasti vedy a techniky ale aj uľahčí výber vysokej školy. Ďakujeme . Žiaci  III. B

            A ešte na záver:  Mottom festivalu bolo “Made by Science – Vytvorené vedou”. Každý deň využívame tisícky výsledkov vedy a inovácií, počnúc ranným budíkom až po zhasnutie večernej lampy, bez toho aby sme si to uvedomovali. Noc výskumníkov 2017 nám odhalilo vedu našej každodennej rutiny