• RINGO a STREETBASKETBAL
          • RINGO a STREETBASKETBAL

          • Štvrtok 29.6.2017 sa školský dvor naplnil športovcami z I. až IV. ročníka, ktorí si prišli zmerať silu, techniku a taktiku v hre  RINGO a v STREETBASKETBALE. Zápolenia sa zúčastnilo  14 družstiev. Dva krát nás vyhnal dážď z dvora do telocvične ale turnaj sme dokončili a víťazom v streetbasketbale sa stali študenti  z I.A Krebes, Shreiber, Krebesová, Nemčík, na 2 .mieste  2C a 3.miesto 4SA.

            V ringu sa stali víťazmi študenti z 2SA –Ulianinová,Zelizňáková, Krzáková, Kucka, na 2.miest. 4 SB,na 3.mieste 2B

        • LOGIK
          • LOGIK

          • Do galérie LOGIK boli pridané fotografie.

            V školskom roku 2016/2017 sa víťazom súťaže v hre LOGIK stal Samo Slivečka z I.C.

            V súťaži logických hádaniek zvíťazila Radka Rabatinová z III.B.

        • Výhra prémiových potravín
          • Výhra prémiových potravín

          • Do galérie Výhra prémiových potravín boli pridané fotografie.

            12. 6. 2017 sa na fb KOŠICE:DNES objavila aj táto správa:

            KOŠICE:DNES Na 1. mieste sa umiestnilo Gymnázium Park Mládeže, ktoré získava toľko kíl prémiových potravín od spoločnosti Top Catering, koľko vážia všetky kuchárky na škole! Na 2. mieste sa umiestnila ZŠ Kežmarská 30, ktorá pre svojich žiakov vyhráva 5 moderných športových kolobežiek. Gratulujeme!

        • Rozlúčka s maturantmi
          • Rozlúčka s maturantmi

          • Rok sa s rokom zišiel a už znova prišiel čas, kedy sme sa museli rozlúčiť s našimi maturantmi. Klasickí tretiaci a bilingválni štvrtáci sa nenechali zahanbiť, práve naopak, latku úrovne programu zdvihli zasa o kus vyššie. Patrí im veľká vďaka aj pochvala.

            Prvým ich originálnym počinom bolo tradičné zdobenie tried maturantov. Stavili na vlastnú kreativitu a fantáziu, čo sa im, samozrejme, vyplatilo a každý, kto sa do tých tried išiel pozrieť, bol nielen milo prekvapený, ale v niektorých prípadoch aj ticho závidel, že to nie je pripravené pre neho. Zato štvrtáci a piataci si ich mohli vychutnať naplno. Ani po skončení slávnosti sa im z nich nechcelo odísť.

            Samotná rozlúčková slávnosť sa niesla v tradičnom duchu a vyšla presne podľa našich predstáv. Počasie nám prialo, mohli sme teda zrealizovať aj pochod po našom sídlisku v sprievode školskej vlajky, bubna, pískania, štrngania, potlesku a hlučnej zábavy. Vonku boli všetci naši študenti, takže to bol naozaj neobyčajný okamih.

            Druhú časť programu sme zrealizovali v telocvični. Tú sme , mimochodom, vôbec nespoznávali, pretože tretiaci ju vyzdobili tak, ako ešte nikdy predtým – zmenili ju na veľkú hollywoodsku sálu, plnú hviezd a Oscarov. Program tretiakov a bilingválnych štvrtákov bol bohatý na hudobno-tanečné čísla aj na verše či divadlo. Sála burácala od smiechu a maturantom tĺkli nostalgické srdcia ostošesť. Ich rozlúčkové reči boli dojímavé a mnohí uronili nie jednu slzu. Triasol sa im nielen hlas, ale aj ruky.

            Výnimočné chvíle sme zažili aj v závere slávnosti, kedy maturanti predali svoje žezlo mladším spolužiakom a pani riaditeľka im okrem slov na rozlúčku pripravila milé prekvapenie. Premiérovo rozdala špeciálne ocenenia – ďakovné listy a medaily – všetkým tým odchádzajúcim študentom, ktorí sa počas svojho štúdia výrazne zaslúžili o šírenie dobrého mena našej školy, reprezentovali ju na nespočetných kultúrnych podujatiach a boli tu vždy, keď ich škola potrebovala.

            Na 7. máj 2017 budeme spomínať ešte dlho. Bol výnimočný a spontánny. Zanechal v nás dobrý pocit, že sme naozaj pevná, aj keď veľká rodina a sme radi, že do nej patríme.

            FOTOGALÉRIA

        • LETNÝ  ŠPORTOVÝ  DEŇ
          • LETNÝ  ŠPORTOVÝ  DEŇ

          • Pozývame Vás na LETNÝ  ŠPORTOVÝ  DEŇ o putovný pohár GPM v  RingU  a v  STREETBASKETBALE 

            Kedy?    29.6.2017

            Kde?      Športový areál  GPM

             

             

             

             

             

             

             

             

        • Dlhodobé športové súťaže
          • Dlhodobé športové súťaže

          • Naša škola sa v tomto školskom roku 2016/2017 opäť  zúčastnila  dlhodobých športových súťaží organizované RCM/regionálne centrum mládeže/ pod záštitou VÚC Košice. Študenti, ktorí reprezentovali školu v rôznych športoch sa ani tentoraz nedali zahanbiť.

            Tretie miesto v Kraji!!!?

            Už šiesty rok sa držíme na stupni  víťazov a to vďaka dievčatám a chlapcom, ktorí reprezentujú úspešne našu školu, naše GPM vo volejbale , basketbale, florbale, v hádzanej,  futsale, bedmintone, v plávaní a v stolnom tenise. Gratulujeme si.

            Avšak vyvrcholením súťaže je krajská olympiáda, ktorá sa koná v týždni od 5.-9.6.2017. Dievčatá  vo florbale postúpili na olympiádu z 1. miesta a chlapci z 2. miesta. V pondelok 5.6.2017 presvedčili, že na to majú aj dievčatá - 2. miesto ba aj chlapci – 3. miesto.

            V utorok 6. 6. 2017 hádzanárky prišli so striebornými medailami, dokázali obhájiť 2. miesto z kraja.

            Oddiel prvej pomoci pri Miestnom spolku ČK GPM sa každý rok zapojí do súťaže, ktorú organizuje Územný spolok Červeného kríža v Košiciach.  31. 5. 2017  sa zúčastnili tejto súťaže a pri účasti 15 košických stredných škôl sa umiestnili na peknom 4. mieste.  Že máme na škole tak dobré pripravené záchranárky je dobré vedieť a veríme, že by nám aj vedeli poskytnúť správnu prvú predlekársku pomoc. Hneď sa cítime bezpečnejšie v škole.

            FOTODOKUMENTÁCIA

        • Návšteva španielskeho veľvyslanca
          • Návšteva španielskeho veľvyslanca

          • Do galérie Návšteva španielskeho veľvyslanca boli pridané fotografie.

               Prvého júna 2017 navštívil novovymenovaný veľvyslanec D. Luis Belzuz de los Ríos našu školu, ktorú si vybral ako prvú spomedzi siedmich španielskych bilingválnych škôl na Slovensku.

               Žiaci bilingválnej sekcie si pripravili pre pána veľvyslanca program, ktorý sa mu veľmi páčil, pretože mohol oceniť ich dobrú úroveň španielčiny. Po živej besede so žiakmi, ktorí sa zaujímali o prácu pána veľvyslanca, o jeho dojmy zo Slovenska a o štúdium v Španielsku, sa stretol s učiteľmi španielskej sekcie.

               Pán veľvyslanec sa rád na našu školu vráti, určite si nechce nechať ujsť Dni španielskej kultúry, predovšetkým La Ramblu, na ktorú je veľmi zvedavý. A my sa na jeho návštevu tešíme tiež.