• Dobre nám to padlo

          • Seminár pre mladých prekladateľov, organizovaný Generálnym riaditeľstvom pre preklad Európskej komisie, nám urobil radosť.
            Náš študent Matej Minarik z anglickej bilingválnej triedy II.AA na ňom získal ocenenie za kvalitu prekladu, ktoré mu odovzdala pani Emília Andrejová zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.
            Na záver seminára sa s našimi študentmi aj odfotila.

            Ich vyjadrenie?
            Matej: "Som veľmi rád, že som sa mohol zúčastniť tohto seminára."
            Rastislav: "Skutočne dobrý seminár. Pekne vysvetlené a zaujímavé cvičenia."
            Veronika: "Zistila som, že si musím prehlbovať slovnú zásobu, a to nielen anglickú."

            Bol to vlastne taký pekný záver jedného bežného týždňa na našej škole.

          • Návšteva

          • V stredu, 30. januára, k nám zavítal Sytze Schalk, oceňovaný holandský dramatik, (sociálny) herný dizajnér a producent transmedie, ktorého si môžete pamätať už z minulého roka, kedy sa zúčastnil krátkeho rezidenčného pobytu v Košiciach v rámci projektu Borderline Offensive. Teraz sa vrátil späť s novým projektom a robí si výskum pre jeho nadchádzajúcu divadelnú hru s názvom “We (…) The People”. Súčasťou jeho výskumu je navštevovanie rôznych škôl, diskusie so študentmi a stretnutia s miestnymi politikmi, novinármi a aktivistami. Na našej škole sa stretol so študentmi 4. A triedy.

          • Chlapci GPM najlepší v Košiciach

          • Naši basketbalisti vzorne reprezentovali našu školu na regionálnom kole v basketbale, keď počas dvojdňového zápolenia 18 stredoškolských družstiev zvíťazili vo všetkých 6 zápasoch. Finálový zápas proti G Poštová priniesol veľmi kvalitný basketbal a naši chlapci po výbornom a sústredenom výkone a víťazstve 26:17 zaslúžene získali titul. Najlepším strelcom celého turnaja sa stal Kamil Schreiber. Ďakujeme chlapci a budeme vám držať palce aj na majstrovstvách kraja, ktoré sa uskutočnia v Michalovciach.