• EDUCATE Slovakia
          • EDUCATE Slovakia

          • Zmluva o spolupráci na projekte „EDUCATE Slovakia“

            Predmetom Zmluvy je spolupráca na kultúrno-vzdelávacom projekte EDUCATE Slovakia (ďalej iba „Projekt“) medzi Sprostredkovateľom a Záujemcom, v termíne od 23.01.2017 do  27.1.2017

            Zahraničné dvojice budú viesť interaktívne prednášky zamerané na zlepšenie medzikultúrneho porozumenia a globálneho zmýšľania v anglickom jazyku. 

            Výber členov Zahraničnej dvojice je realizovaný podľa štandardov Medzinárodného výmenného programu AIESEC International

            Tento projekt sa riadi týždňovým programom Projektu. Pod programom sa rozumie presný týždňový rozpis aktivít Zahraničnej dvojice u Záujemcu zahŕňajúci časový harmonogram, popis možných priestorov a technického vybavenia k využitiu, množstvo a vek žiakov, ktorí sa budú zúčastňovať aktivít Projektu. 

            Z našej školy to budú žiaci z anglických tried – dve skupiny z druhého ročníka a dve skupiny z tretieho ročníka.

            S asistenciou Sprostredkovateľa vytvoríme konečnú podobu týždňového programu najneskôr do 30.11.2016.

            Vytvoríme týždenný program projektu tak, aby Zahraničná dvojica strávila 5 (slovom päť) vyučovacích hodín výučbou 4 (slovom štyroch) tried počas týždňa pôsobiaceho na škole.

            Host_Families_Flat_Poster_pink.pdf

            Host_Families_Flat_Poster_white.pdf

            ES2017_HF_leaflet.pdf

        • Správna voľba povolania
          • Správna voľba povolania

          • Do galérie Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu boli pridané fotografie.

             

            Naša škola sa každý rok zúčastňuje podujatia – workshopu pre základné školy „Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu,“ ktoré sa uskutočnilo 11. – 12.10.2016 v priestoroch SOŠ Ostrovského 1 v Košiciach. Naši žiaci podávali  informácie o možnostiach štúdia na našej škole, o poznávacích zájazdoch do zahraničia a mnohých aktivitách, ktoré sa na našej škole realizujú.

            Záujem žiakov základných škôl o našu školu bol veľký na samotnom workshop-e, mnohí si prišli pozrieť školu osobne, niektorí aj s rodičmi v sobotu 15.10.2016, keď škola organizovala „Deň otvorených dverí.“

             

            Workshop pre ZŠ organizačne zabezpečila Mgr. Iveta Nemcová so žiakmi II.SB triedy

        • Navštívil nás majiteľ jazykovej školy
          • Navštívil nás majiteľ jazykovej školy

          • Do galérie Navštívil nás majiteľ jazykovej školy boli pridané fotografie.

            Našu školu navštívil pán James Blore, ktorý je majiteľom jazykovej školy v Košiciach. Pôsobil 6 rokov v British Council a pomáha s prípravou kandidátov na cambridgeské skúšky. Pútavou a interaktívnou formou predstavil našim študentom kritériá na certifikované skúšky Cambridge a IELTS a zároveň vysvetlil ich prínos pre študentov pri príprave na vysokoškolské štúdium.

        • Exkurzia SOLIVAR
          • Exkurzia SOLIVAR

          • Do galérie Exkurzia SOLIVAR boli pridané fotografie.

            Exkurzia ako maturitné zadanie ? Prečo nie.Ako sa ťaží kamenná soľ, či soľanka? Aké separačné metódy a technologické procesy sa využívajú pri spracovaní soli a aké výrobky sa vyrábajú? Na tieto otázky sme dostali odpovede v Solivare 21.09.2016. Unikátna expozícia STM nám priblížila históriu ťažby tejto suroviny, poukázala na technickú vyspelosť našich predkov pri využívaní prírodných zákonitostí a aj ich vynikajúcu zručnosť. Fundovaný výklad,príjemná sprievodkyňa a dobré počasie  boli bonus navyše.A my máme zvládnutú ďalšiu maturitnú tému z chémie. Ďakujeme!